Veteranbane fra Gørlev til St. Fuglede


Fuglede station 1971

Vestsjællands Veterantog ønsker at reetablere sporet Gørlev-Store Fuglede, så man i fremtiden kan køre med veterantog på strækningen Høng-Gørlev-Store Fuglede. Veteranbanen vil få en strækning på ca. 10 km mod 5 km i dag.

 

Baggrund og vision

I dag kører Vestsjællands Veterantog med veterantog på strækningen mellem Gørlev og Høng og visse dage videre på Lokaltogs strækninger Høng-Slagelse samt Høng-Stenlille.

 

I fremtiden kan det dog blive vanskeligt at køre veterantog på det kommercielle jernbanenet, dvs. uden for veteranbanen blandt andet på grund af øget toggang og implementeringen af nyt signalsystem.

 

Vestsjællands Veterantog har derfor gennem de sidste par år undersøgt muligheden for at udvide veteranbanen Høng-Gørlev ved at reetablere sporet på den ca. 5 km gamle banetracè, der går fra Gørlev til Store Fuglede.

 

Der er i dag vandre-/cykelsti på arealet, som ejes af Kalundborg Kommune.
 

I 2019 købte Vestsjællands Veterantog stationsbygningen i Store Fuglede. Det er så planen at indrette den som station med billetsalg m.m. i forbindelse veteranbanen. Ren nostalgi og levende kulturarv.

 

Du kan læse mere om projektet i hæftet
"Idéoplæg og projektbeskrivelse til forlængelse af veteranbanen Høng-Gørlev", som du kan downloade her.

 

 


VSVTs driftsudvalg ved
banentraceen i Gørlev

Vi håber, at mange vil synes om ideen.