Flytning af OHJ 24 fra Nykøbing Sj. til Høng

26. januar 2008

Vestsjællands Veterantog har transporteret diesellokomotivet OHJ 24 fra Nykøbing Sj. til Høng

 


OHJ 24 og VL My 105 i Nykøbing Sj
ved siden af VL 2029

Ved en brand i remisen i Nykøbing Sj den 6. februar 2005 blev diesellokomotivet OHJ 24 stærkt beskadiget. Efterfølgende købte Vestsjællands Veterantog/DJK OHJ 24, der er bygget af Frichs A/S i 1952, af Vestsjællands Lokalbaner.

Gennem det sidste par år har en gruppe medlemmer af DJK arbejdet med atter at få diesellokomotivet køreklart. Arbejdet er foregået i den del af remisen i Nykøbing Sj., der ikke var blevet beskadiget ved branden.

Vognkassen er blevet slebet ned og efterfølgende rustbeskyttet.

Vestsjællands Veterantog har haft pladsen til OHJ 24 i Nykøbing Sj. på "lånt tid", og nu vil VL inden for kort tid nedrive den faldefærdige remise.

Lørdag den 26. januar er OHJ 24 derfor transporteret fra Nykøbing Sj. til VSVT i Høng med VL MY 105 som trækkraft.

Tidligt lørdag morgen blev OHJ 24 trukket ud af remisen i Nykøbing Sj., og snart startede køreturen mod Høng i regn og blæst. Omkring kl. 12 nåede materieltoget til Høng.

Inden VL MY 105 returnerede til Holbæk, blev damplokomotivet ØSJS nr. 6 flyttet fra remiseområdet til læssesporene i den sydlige ende af Høng station. OHJ 24 er også placeret på læssesporene indtil videre, da der ikke er plads til den ved remiseområdet på grund af revision af vogne, bl.a. løftning for eftersyn af hjul og lejer. Når disse arbejder er afsluttet vil OHJ 24 blive flyttet til VSVT's remiseområde.


ØSJS 6 og OHJ 24 rangeres på
plads i Høng

 

 

Skrevet af: 

Ole-Chr. Munk Plum

Foto:: 

Ole-Chr. Munk Plum