Efter Madam Blå's Tog

Tekst og fotos: Ole-Chr. Munk Plum, 24/8-2021

Lørdag eftermiddag (21/8-2021, red.) var der premiere på Madam Blå’s tog hos Vestsjællands Veterantog, og gæsterne fik sig en unik oplevelse sammen med togets personale og frivillige aktører, der skabte en 1950’er stemning omkring togturen.

 

Dagen startede med, at alle aktører og personale på toget blev instrueret i de forskellige roller. Bordene i cafévognen var dækket op.

Da toget var kørt til perron, ankom gæsterne, der fik billet og anvist plads i toget. Rejsegods, kufferter m.m. blev læsset ind i pakvognen af stationens portør, og snart var det tid til afgang.

 

På turen til Gørlev fik den ene halvdel af passagererne serveret eftermiddagskaffen med boller i cafévognen, og de andre passagerer fik serveret Raw Cider i en anden vogn, som derfor blev nævnt ”boblevognen”. På hjemturen byttede de to grupper plads. Både bagværk og Cider kom fra lokale leverandører.

 

Undervejs standsede toget bl.a. ved Bøstrup å. Lars og Ole-Chr. fortalte om landskabet omkring Bøstrup å og Hallenslev Hede, om Gørlev Sukkerfabrik og resterne af de tidligere slambassiner samt om Værslevbanen og naturligvis om Vestsjællands Veterantog.

 

Under opholdet i Gørlev fik DSB K 564 vand fra den gamle vandkran, og passagererne blev underholdt bl.a. med 1950’er musik og sange fra den medbragte rejsegrammofon. For turens ældste passager, næsten 91 år, samt for andre dukkede minderne op fra gamle dage, og der blev snakket om den svundne tid, hvor det var ”Richs, der driks, men Danmarks, der dur”.

 

"Tante Blå, Tante Grøn og Tante Lille", frivillige aktører fra Oplevelsescenter Nyvang, benyttede lejligheden til at få en "Veterantogs øl" med hjem.

 

Vores herlige tog blev foreviget i det pragtfulde sommervejr, og serveringspersonalet fra café-vognen kunne slappe lidt af på den åbne endeperron.

 

Efter næsten tre timer var toget tilbage i Høng. Passagerer og personale, skiftede fra scenen i 1950’erne tilbage til nutiden.

 

Vestsjællands Veterantog gentager helt sikkert Madam Blå’s tog i sommeren 2022. Så kan du evt. være med som personale på toget, aktør eller som en velkommen gæst.

 

Billede 1 for dette indhold
Billede 2 for dette indhold
Billede 3 for dette indhold
Billede 4 for dette indhold
Billede 5 for dette indhold
Billede 6 for dette indhold
Billede 7 for dette indhold
Billede 8 for dette indhold
Billede 9 for dette indhold
Billede 10 for dette indhold
Billede 11 for dette indhold
Billede 12 for dette indhold
Billede 13 for dette indhold
Billede 14 for dette indhold
Billede 15 for dette indhold