Nyt fra arbejdsholdene
Juni 2007

Høng

Tiden op til 13/6 var præget af forberedelserne til kørslen for regentparret. Ikke kun teknikken skulle være i orden, men også rengøring og udsmykning af vognene. Bestyrelsen var også på hårdt arbejde med mange møder og administrative forberedelser.

Kørslen for regentparret førte en masse positiv presseomtale med sig, men desværre også en del negativ interesse. I ugen efter kørslen har hærværkspersoner flere gange angrebet vognene ved remisen i Høng. I Cu 4130 har der således været smadret ruder flere gange og der har været indbrud i CR 3622 flere gange. Sidste gang smadrede hærværkspersonerne en af de midterste indgangsdøre til pindebrænde. Det er meget ærgerligt igen at skulle bruge en masse tid på at reparere hærværksskader.

Cy 4640 har ikke været med i særtogene den sidste måneds tid, da den er ved at blive malet udvendigt.

De nye drejebænke er næsten kommet på plads i remisen. Et par skabe med værktøj skal flyttes, og vi mangler at få maskinfødderne til drejebænkene leveret, inden drejebænkene kan sættes helt på plads. Den lille drejebænk har dog været i brug til et par småopgaver.

Vi har købt en "ny" rangertraktor med tilhørende roterende kost. Begge dele er dog ved at blive renoveret inden de kan tages i brug.

Søndag 24/6 blev 7 af vognene fra Hvalsø flyttet til Høng. I den forbindelse var en udrykningsstyrke fra Høng i Hvalsø for at klargøre vognene til transport.

 


Steen og Jan Erik vasker kedel ud

 


Ole renser ruder på Cu 4160

​​​​​​​


De nye drejebænke i Høng remise

​​​​​​​


Per arbejder på den roterende kost

​​​​​​​


Jan og Jens studerer relæer til de
nye drejebænke

 

OHJ 24

I en pause i regnvejret er det lykkedes arbejdsholdet at få malet noget mere på lokomotivet. Efterhånden er ca. 98% af lokomotivets udvendige flade grundmalet.
Ladeapparatet har også været tilsluttet til batterierne, som stadig er i fin form.
Næsten alle reservedele er flyttet og rustbeskyttet.

OHJ 38 i Kalundborg

Den nye rørhulsplade til kedlens røgkammerende har været løftet op til kedlen og alt ser rigtigt ud. Det er planen at den skal sættes på plads i kedlen mandag 2/7. Herefter skal alle hullerne til nitterne bores.
Der arbejdes stadig på at male undervognen sort og på at renovere siderne til førerhuset.
Bremsekoblingshanerne er blevet renoveret.
Lanternerne er blevet glasblæst og malet,

Se billeder på hjemmesiden www.ohj38.dk